Mijn favorieten

Woning verkopen

 Wat kunnen wij voor u betekenen?

U heeft besloten uw woning te verkopen. Een grote stap. U bent op zoek naar een betrokken en bevlogen makelaar met kennis van het vak én de markt. Arns & de Leeuw Makelaars biedt u, als klein makelaarskantoor, persoonlijk en gedegen advies. Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk en voor een goede prijs uw woning verkopen maar wel met een goed gevoel!


Vijf redenen om de verkoop van uw woning te laten begeleiden door Arns & de Leeuw Makelaars:

 • 25 jaar NVM lidmaatschap
 • Jarenlange ervaring met én kennis van de regionale woningmarkt
 • Ruime ervaring op het gebied van taxeren
 • Een actief netwerk en sociaal leven in de regio
 • Ruime mogelijkheden om uw woning meer aandacht te gevenStappenplan voor een succesvolle verkoop van uw woning


Stap 1: Kennismaking

Uw huis verkopen begint met kennismaken. Naast het bespreken van uw wensen bekijken we aan de hand van een checklist uw woning. We kijken onder andere naar schilderwerk, bouwtekeningen, waarde van de woning voor de onroerend zaak belasting, centrale verwarming, ligging van de tuin ten opzichte van de zon, isolatie, beglazing en nog veel meer. Natuurlijk kunt u vertrouwen op individueel advies en onze verkoopexpertise.


Stap 2: Waardebepaling

Een juiste waardebepaling van uw woning is bepalend voor een succesvolle verkoop. Het inschatten hiervan vereist actuele vakkennis, een goede kennis van de markt en voldoende ervaring. Wij beschikken over deze specifieke capaciteiten en verstaan het vak van makelaar. Onder andere een gedegen markt- en doelgroep analyse, in combinatie met de jarenlange regionale expertise van Arns & de Leeuw Makelaars, staan garant voor een juiste waardebepaling van uw woning.


Stap 3: Verkoopplan

In het verkoopproces is het opstellen van een verkoopplan erg belangrijk. Dit plan bestaat uit specifieke informatie over uw woning en uw persoonlijke wensen. Daarnaast bepalen we hierin samen met u welke middelen we inzetten om uw woning te verkopen. Hierin is de doelgroep analyse die wij maken van groot belang. Er zijn namelijk meer mogelijkheden om de aandacht op uw woning te vestigen. Wat dacht u bijvoorbeeld van Facebook? Of deelname aan de Open Huizen Route? In het verkoopplan bepalen we de ideale mix aan middelen om de verkoop te stimuleren. En levert dit niet het gewenste effect? Dan passen we eventueel de inzet van middelen aan!               

Stap 4: Presentatie van uw woning

Uw woning in tekst en beeld onder de aandacht brengen gebeurt door ons zorgvuldig. Een professionele fotograaf maakt zowel de gewone foto’s als ook de 360 graden foto’s. Daarnaast wordt een maatgevoerde plattegrond gemaakt van elke verdieping. Wij zorgen daarna niet alleen voor een uitgebreide digitale brochure maar ook voor een volledige presentatie op Funda, onze internetsite en een opvallende presentatie in de media zoals Facebook en Twitter.

Een TE KOOP bord in uw tuin mag daaraan niet ontbreken!


Stap 5: Uw eigen dossier

Met een uniek inlogcode krijgt u toegang tot uw eigen digitale dossier van uw woning. Hier volgt u onze werkzaamheden en heeft u inkijk in correspondentie en het onderhandelingsproces. Wekelijks vindt u hier de belangstelling voor uw woning op Funda.

Stap 6: Bezichtigingen

Een belangrijke stap in het verkoopproces: bezichtigingen. Ook het moment waarop we onze kwaliteiten als makelaar voor u aanspreken en inzetten. Voorafgaand aan de bezichtiging bekijken we hoe we uw woning optimaal kunnen presenteren en waar we de aandacht op moeten leggen. Na een bezichtiging ontvangt u van ons verslag en wij nemen na ongeveer een week contact op met de potentiële kopers. Natuurlijk houden wij u op de hoogte!


Stap 7: Update voortgang verkoop

U bent natuurlijk benieuwd naar de status van de verkoop van uw woning. Een regelmatige terugkoppeling over de status van de verkoop is dan ook onmisbaar tijdens het verkoopproces. Wij verliezen de verkoop van uw woning geen moment uit het oog en houden u met regelmaat op de hoogte. In de vorm van hoe vaak uw woning is bekeken op internet tot aan het aantal potentiële kopers. Zo weet u hoe de zaken ervoor staan en kunnen we samen bepalen of het huidige verkoopplan nog leidt tot het gewenste resultaat: uw woning verkopen!


Stap 8: Biedingen

En dan is het zover: u ontvangt een bod op uw woning! En nu? Ook tijdens deze stap kunt u rekenen op de ondersteuning en expertise van Arns & de Leeuw Makelaars. Want hoe haalt u het hoogst haalbare uit het onderhandelen? En met welke zaken moet u rekening houden nadat u het bod heeft geaccepteerd? Roerende zaken die achterblijven bij de woning of de kosten van de overdrachtsbelasting bijvoorbeeld. Ook op deze vragen geven wij u antwoord.


Stap 9: Uiteindelijk verkoop

Uw woning is verkocht! Een bijzonder moment en het resultaat van alle inspanningen die hiervoor geleverd zijn. Natuurlijk zorgen we voor de juiste schriftelijke vastlegging en plannen op de datum van de notariële overdracht ook de uiteindelijke eindoplevering met de kopers. En mocht u na de verkoop nog vragen hebben dan staan wij nog steeds voor u klaar.
 

Verkooptips

 • een opgeruimd huis staat netjes
 • breng uw huisdier elders onder wanneer er bezichtigingen zijn
 • laat uw huis lekker en fris ruiken
 • los kleine klusje op
 • zorg dat kijkers niet worden afgeleid
 • ruim de berging en de garage op, geen auto op de oprit
 • geef licht de ruimte in de woning
 • let op styling – een eerste indruk krijgt u maar één keer

Tarieven voor de verkoop van uw woning

Onze aanpak is persoonlijk en afgestemd op uw situatie, onze tarieven dus ook. Heeft u op een bepaald moment of op specifiek terrein behoefte aan een expert? Ook dan staan we voor u klaar. Logisch dat u in zo’n situatie alleen betaalt voor de diensten die u afneemt.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een vast bedrag of een abonnementsprijs voor de verkoop van uw huis. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Maak dan een afspraak. We bespreken graag wat het beste bij u past.